Futureproof Updates

Nieuws

Man with laptop and woman pointing at something

Met regelmaat plaatsen we updates over de groep, onze members, projecten en opkomende trends.

Mei 2024 Persbericht

Amsterdamse ICT-dienstverleners VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen de krachten

Amsterdam, 8 mei 2024 – VBVB-ICT, een vooraanstaande ICT-dienstverlener gevestigd in Amsterdam en onderdeel van Futureproof Group, kondigt met trots de overname aan van I&O Netsys. I&O Netsys, gevestigd in Amsterdam en opgericht door Mark Bais, heeft een solide reputatie opgebouwd als ICT-dienstverlener in de non-profit en culturele sector in de Randstad. Samen worden ze een van de grootste ICT-dienstverleners in Nederland in de non-profit en culturele sector.

Lees verder

Januari 2024 Persbericht

Referit wordt onderdeel van Futureproof Group

Futureproof Group versterkt haar positie in de regio Rotterdam en breidt haar dienstenportfolio uit op het gebied van applicatieontwikkeling en applicatie & data-integratie door de succesvolle overname van Referit. Deze strategische stap biedt Referit de mogelijkheid om te profiteren van de schaalvoordelen van Futureproof Group, terwijl Referit haar eigen identiteit behoudt.

Lees verder

November 2023 Persbericht

Futureproof Group verstevigt positie in Brainport regio met overname van Libra ICT

Futureproof Group zet een belangrijke stap in de versterking van haar positie in de Brainport regio door de succesvolle overname van Libra ICT, een vooraanstaande ICT-dienstverlener gevestigd in Bladel. Libra ICT behoudt haar huidige vorm en krijgt door deze overname toegang tot de expertise, ervaring en het uitgebreide (partner)netwerk van Futureproof Group.

Lees verder

September 2023 Persbericht

De Amsterdamse IT dienstverlener VBVB treedt toe tot Futureproof Group

VBVB, een vooraanstaande IT dienstverlener in de regio Amsterdam, is onderdeel geworden van Futureproof Group, een sterke groep van IT-bedrijven waarin VBVB door bundeling van krachten en kennis nog beter kan opereren binnen het steeds veranderende en complexer wordende IT-landschap.

Lees verder

September 2023 Persbericht

Mior ICT Diensten en Cumulus IT worden onderdeel van Futureproof Group

Mior ICT Diensten en Cumulus IT, vooraanstaande ICT-dienstverleners gevestigd in Waalre, zijn sinds 10 juli 2023 onderdeel geworden van Futureproof Group, een gerenommeerde Nederlandse ICT-dienstverlener die opereert als een 'House of Brands' vanuit meerdere clusters en onder diverse labels. Deze samenwerking stelt de bedrijven in staat om te profiteren van de kennis en schaalvoordelen van Futureproof Group. Met deze overnames zet Futureproof Group een volgende stap in hun ambitie om haar aanwezigheid in de Brainport-regio verder uit te breiden.

Lees verder

Augustus 2023 Persbericht

Groeien binnen een grote organisatie mét behoud van de eigen identiteit

Het beste van twee werelden: de kennis, de ervaring, de schaalgrootte en de continuïteit van de grote organisatie, gecombineerd met de vertrouwdheid, de persoonlijke aandacht en de ondernemersmentaliteit van het middelgrote ICT-bedrijf. Daarvoor staat Futureproof Group, een groep van ambitieuze ICT-dienstverleners uit het hele land. Gedreven door vooruitgang groeit Futureproof Group sterk door.

Lees verder

April 2023 Persbericht

Nedcomp wordt onderdeel van Futureproof Group

Futureproof Group heeft per 1 april 2023 het Rotterdamse Nedcomp overgenomen. Nedcomp staat bekend om zijn Managed Clouddiensten. Zo voeren zij het volledige technische beheer van de hostingomgevingen voor tal van klanten binnen de zorgsector en het MKB. Het hele traject nemen ze uit handen van het adviseren, ontwerpen, inrichten, migreren, beheren, upgraden, onderhouden, monitoren tot het documenteren en analyseren.

Lees verder

Januari 2023 Persbericht

Avelco wordt onderdeel van Futureproof Group

Avelco ICT & Cloud Diensten, de Veldhovense ICT dienstverlener, is met ingang van 2023 onderdeel geworden van Futureproof Group, de Nederlandse ICT dienstverlener die als ‘House of Brands ’ vanuit meerdere vestigingen en onder verschillende labels actief is. Door de samenwerking krijgt Avelco toegang tot de kennis en schaalvoordelen van Futureproof Group. Het is de ambitie om de aanwezigheid in de regio Eindhoven / Den Bosch de komende tijd verder uit te breiden. Futureproof Group wordt hierbij ondersteund door participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen onder wiens vleugels de groep is uitgegroeid tot een toonaangevende landelijke speler.

Lees verder

December 2022 Persbericht

Futureproof Group rond wederom een aantal overnames af

ICT is de laatste tien tot twintig jaar een alsmaar crucialer onderdeel geworden van de bedrijfsvoering in vrijwel alle sectoren van de economie. Dit heeft geleid tot een continue groeiende vraag naar (externe) ICT-dienstverlening, in het bijzonder bij MKB-bedrijven en middelgrote organisaties die intern in de organisatie niet de capaciteit hebben om dit te borgen. Om hierop in te spelen is Futureproof Group ontstaan, waarbinnen ICT-dienstverleners uit de portefeuille van MKB Fonds samenwerken. Onlangs heeft Futureproof Group wederom een aantal overnames gedaan, die in dit artikel verder worden toegelicht.

Lees verder

Juli 2022 Persbericht

Futureproof Group rondt wederom twee overnames in ICT sector af

Juli 2022 – Futureproof Group waar participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen een meerderheidsbelang in heeft, breidt wederom uit door de overnames van Managed IT & Rely.

Lees verder

December 2021 Persbericht

MKB Fonds breidt wederom uit door participatie in Technica ICT

Participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen, breidt wederom uit in de markt voor ICT-dienstverlening. MKB Fonds nam een belang in Technica ICT uit Scherpenzeel en heeft daarmee haar elfde deelneming in de ICT-dienstverleningssector verworven.

Lees verder

Oktober 2021 Persbericht

Micros Internetdiensten neemt Pharox IT over

ICT-dienstverlener Micros uit Schiedam, heeft per 1 oktober de ICT-activiteiten van het Rotterdamse Pharox IT overgenomen van Conxillium Group.

Lees verder

Februari 2021 Persbericht

Advisor ICT Solutions neemt Nextlevel ICT over

Mijdrecht/Schiedam, Advisor ICT Solutions (Advisor) heeft ICT-dienstverlener Nextlevel ICT (Nextlevel) per 1 februari overgenomen.

Lees verder

Oktober 2020 Persbericht

MKB Fonds en Uniserver nemen gezamenlijk Micros Internetdiensten over

Alkmaar/Amstelveen/Schiedam, De Nederlandse clouddistributeur Uniserver neemt samen met participatiemaatschappij MKB Fonds Micros Internetdiensten uit Schiedam over.

Lees verder

September 2020 Persbericht

MKB Fonds participeert in IT Worxx

MKB Fonds breidt opnieuw uit in de markt voor ICT-dienstverlening. Eerder deze maand werd de participatie in IT Worxx uit Emmen gerealiseerd.

Lees verder

April 2020 Persbericht

MKB Fonds realiseert opnieuw uitbreiding van IT-cluster met Tredion

MKB Fonds zet haar investeringsstrategie - waarbij gefocust wordt op groepsvorming van ICT-dienstverleners - onverminderd voort. Eerder deze maand heeft zij geparticipeerd in IT-dienstverlener Tredion uit Gorinchem.

Lees verder

September 2019 Persbericht

Futureproof Group benoemt Roel Blomsma als Chief Financial Officier

Futureproof Group maakt bekend dat zij Roel Blomsma met ingang van 1 oktober 2019 heeft benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Door de forse groei van de Futureproof Group, almede vanwege de vergaande ambities van dit cluster van succesvolle ICT Dienstverleners, is de behoefte aan een ambitieuze “hands on” en ervaren CFO ontstaan.

Lees verder

Juli 2019 Persbericht

Arrix nieuwste participatie binnen het IT-cluster van MKB Fonds

MKB Fonds, de participatiemaatschappij uit Amsterdam die investeert en participeert in degelijke en volwassen MKB-ondernemingen met het geld dat zij ophaalt bij particuliere beleggers, heeft geparticipeerd in ICT-dienstverlener Arrix uit Drachten. MKB Fonds participeerde eerder in vergelijkbare Nederlandse ICT ondernemingen, die een samenwerking zijn aangegaan onder de naam Futureproof Group. Hierdoor profiteren zij van schaalvoordelen en kennisdeling. Ook Arrix zal zich bij dit samenwerkingsverband aansluiten.

Lees verder

December 2018 Persbericht

MKB Fonds bouwt IT-cluster verder uit door participatie in Managed IT

MKB Fonds, de participatiemaatschappij uit Amsterdam die investeert en participeert in degelijke en volwassen MKB-ondernemingen met het geld dat zij ophaalt bij particuliere beleggers, heeft geparticipeerd in ICT-dienstverlener Managed IT uit Nieuwegein. MKB Fonds participeerde eerder in vergelijkbare Nederlandse ICT ondernemingen, die een samenwerking zijn aangegaan onder de naam Futureproof Group. Hierdoor profiteren zij van schaalvoordelen en kennisdeling. Ook Managed IT zal zich bij dit samenwerkingsverband aansluiten.

Lees verder

Oktober 2018 Persbericht

MKB Fonds groeit opnieuw in ICT-dienstverleningssector door de participatie in DWE ICT

MKB Fonds, de participatiemaatschappij uit Amsterdam die investeert en participeert in degelijke en volwassen MKB-ondernemingen met het geld dat zij ophaalt bij particuliere beleggers, heeft geparticipeerd in ICT-dienstverlener DWE ICT, met vestigingen in Eemnes en Heteren. MKB Fonds participeerde eerder in vergelijkbare Nederlandse ICT ondernemingen, die een samenwerking zijn aangegaan onder de naam Futureproof Group. Hierdoor profiteren zij van schaalvoordelen en kennisdeling. Ook DWE ICT zal zich bij dit samenwerkingsverband aansluiten.

Lees verder

Neem contact op