7 oktober 2020 Persbericht

MKB Fonds participeert in haar tiende ICT-dienstverlener: IT Worxx uit Emmen

MKB Fonds, de participatiemaatschappij die begin van dit jaar haar intrek nam in Buitenplaats ‘Wester-Amstel’ in Amstelveen, breidt opnieuw uit in de markt voor ICT-dienstverlening. Eerder deze maand werd de participatie in IT Worxx uit Emmen gerealiseerd.

Over IT Worx

IT Worxx is een full service leverancier van ICT-oplossingen en biedt hoogwaardige dienstverlening aan op het gebied van ICT-onderhoud & beheer, cloud computing, hosting, telecom & dataverbindingen. Met een hecht team van deskundige en ervaren medewerkers worden honderden klanten bediend, zowel in de eigen regio alsook daarbuiten. De onderneming onderscheidt zich door haar eigen datacenter, waarmee een hoge kwaliteit van dienstverlening aan klanten gewaarborgd kan worden en waardoor geen onzekerheid bestaat over de locatie van de klantgegevens en bedrijfsdata. Het datacenter is voorzien van de modernste technieken gericht op continuïteit en veiligheid van data en bovendien energiezuinig ingericht. Bij IT Worxx staat kwaliteit, (data)integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid centraal. Dit komt onder meer tot uiting in het feit dat de organisatie ISO 27001, de standaard voor informatiebeveiliging, gecertificeerd is.

De huidige directie bestaande uit de heren Alexander Boer, Ronald de Veen en Guus Lubach blijft ongewijzigd. Zij zullen ook na de participatie door MKB Fonds belangrijke aandeelhouders blijven in IT Worxx. Zusterbedrijf Telecom2Business maakt ook onderdeel uit van de transactie.

ICT als drijvende kracht

ICT is meer dan ooit een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering van vrijwel alle bedrijven in alle geledingen van de economie. Hierbij nemen ook nog steeds de omvang en complexiteit van de ICTvraagstukkentoe. Dit heeft geleid tot een continue groeiende vraag naar ICT-diensten, in het bijzonder bij MKB-bedrijven en middelgrote organisaties, die niet altijd de mogelijkheid hebben om dit zelfstandig in te vullen.

Om hierop in te spelen bouwde MKB Fonds in korte tijd een cluster onder de naam Futureproof Group, waarbinnen na de aansluiting van IT Worxx nu tien vergelijkbare ICT-bedrijven samenwerken. Al deze bedrijven richten zich met hun dienstverlening vanuit eigen kracht en onderscheidend vermogen juist op de duidelijke aanwezig behoefte in de markt. IT Worxx en haar klanten profiteren daardoor vanaf vandaag van de brede kennis en ervaring binnen de groep alsmede van de andere voordelen die de huidige schaalgrootte met zich mee brengt. IT Worxx is door haar geografische ligging en onderscheidend vermogen een waardevolle aanvulling binnen de groep.

Alexander Boer, directeur bij IT Worxx legt uit: “De participatie door MKB Fonds en de samenwerking met de Futureproof Group die daaruit vloeit stellen ons in staat om de groei van de afgelopen jaren op een gedegen manier voort te zetten. Tevens biedt het mogelijkheden om onze dienstverlening aan klanten uit te breiden en daarmee tegemoet te komen aan de vraag die er is.”

Samengebracht door Marktlink Fusies en Overnames

Marktlink Fusies en Overnames, specialist in bedrijfsovernames, bracht MKB Fonds en IT Worxx samen. MKB Fonds vormde een logische keuze als nieuwe investeerder. Met deze transactie behoudt IT Worxx haar autonomie en positionering naar klanten en medewerkers, maar benutten ze ook de ruimschootse expertise en schaalvoordelen die de andere ICT-dienstverleners binnen de portefeuille van MKB Fonds bieden. Daarmee is dit de perfecte volgende stap voor IT Worxx.

Hoewel de uitbraak van het coronavirus zijn impact heeft gehad op veel fusie- en overnametrajecten, lijkt de ICT-sector zich hieraan te kunnen onttrekken. De goede resultaten van IT Worxx laten ook zien dat het belang van ICT juist heel groot is in deze tijden. Voor MKB Fonds en de directie van IT Worxx was het dan ook niet meer dan logisch om de inmiddels afgeronde transactie door te zetten. MKB Fonds verwacht de komende tijd aanvullende transacties te kunnen doen in de IT sector.

Deel dit bericht via

Neem contact op