20 december 2022 Persbericht

Futureproof Group rond wederom een aantal overnames af

ICT is de laatste tien tot twintig jaar een alsmaar crucialer onderdeel geworden van de bedrijfsvoering in vrijwel alle sectoren van de economie. Dit heeft geleid tot een continue groeiende vraag naar (externe) ICT-dienstverlening, in het bijzonder bij MKB-bedrijven en middelgrote organisaties die intern in de organisatie niet de capaciteit hebben om dit te borgen. Om hierop in te spelen is Futureproof Group ontstaan, waarbinnen ICT-dienstverleners uit de portefeuille van MKB Fonds samenwerken. Al deze ICT-bedrijven richten zich met hun dienstverlening vanuit eigen kracht en onderscheidend vermogen op de aanwezige behoeften in hun respectievelijke (lokale) markt.
Onlangs heeft Futureproof Group wederom een aantal overnames gedaan, die hieronder verder worden toegelicht.

Overname Allround Computer Service
Allround Computer Service B.V. (‘ACS’) is sinds haar oprichting, op 1 januari 1987, actief in de wereld van de ICT. Mede door de transparante en open werkwijze, en door de visie dat ‘alles moet functioneren’ heeft ACS een hecht klantenbestand weten op te bouwen. Klanten kunnen bij ACS terecht voor de levering van de benodigde hardware, waarbij de specialisten van ACS de klant gepast kunnen bedienen op basis van iedere specifieke behoefte. Ook op het gebied van software- en clouddiensten biedt ACS een totaalpakket aan oplossingen aan zodat zij in staat is de klant op maat te bedienen.
Een belangrijk specialisme van ACS is het zorgdragen voor een geschikte en stevige ICT-beveiliging. Werkplekbeveiliging is een onderwerp waar de laatste jaren steeds meer aandacht aan wordt besteed. Door middel van jarenlange ervaring en specialistische kennis heeft ACS zich ontwikkeld tot een specialist op het gebied van firewalls en security. ACS is gevestigd in Maasdijk, heeft momenteel 20 medewerkers in dienst en meer dan 2.700 werkplekken in beheer.

Overname Software Connection
Software Connection B.V. (‘Software Connection’) is een ICT-dienstverlener uit Almere met vier werknemers in dienst. Software Connection kent een lange historie en heeft een goede naam in de markt opgebouwd op het gebied van emailmanagement. In de afgelopen jaren is een zoektocht zichtbaar van een bedrijf dat gespecialiseerd is in grote en complexe email (archief) migraties op projectbasis, naar een bredere portefeuille van dienstverlening rondom email, onder andere in de vorm van managed services. Deze onderneming zal volledig geïntegreerd worden binnen Advisor ICT, één van de ICT-dienstverleners van Futureproof Group.

Ruim 500 werknemers
Sinds de participatie van MKB Fonds in 2013 zijn er ruim 20 overnames gedaan en is het aantal medewerkers gestegen van 20 naar circa 500. Ondanks dat de omvang van de groep substantieel gestegen is de afgelopen jaren ziet MKB Fonds nog voldoende mogelijkheden om verder te groeien.
Emiel Havinga, directeur bij MKB Fonds en Futureproof Group licht toe: “De markt van ICT-dienstverleners is sterk gefragmenteerd, hetgeen zich uitstekend leent voor consolidatie middels een ‘Buy & Build strategie’. Er zijn nog steeds veel regio’s waar we graag een vestiging hebben, zoals Noord Holland, Oost Nederland, en Brabant.”

Deel dit bericht via

Neem contact op