15 augustus 2023 Persbericht

Groeien binnen een grote organisatie mét behoud van de eigen identiteit

Het beste van twee werelden: de kennis, de ervaring, de schaalgrootte en de continuïteit van de grote organisatie, gecombineerd met de vertrouwdheid, de persoonlijke aandacht en de ondernemersmentaliteit van het middelgrote ICT-bedrijf. Daarvoor staat Futureproof Group, een groep van ambitieuze ICT-dienstverleners uit het hele land. Gedreven door vooruitgang groeit Futureproof Group sterk door.

Futureproof Group groeit door overnames van sterke klantgerichte ICT-bedrijven. Niet vanuit de gedachte om deze alle één gezicht te geven, maar juist vanuit het streven om hun lokale ondernemerschap te stimuleren. De afzonderlijke clusters en labels behouden hun eigen identiteit en krijgen als onderdeel van Futureproof Group de gelegenheid om volgende stappen te zetten in hun groei en ontwikkeling.

Unieke opzet
De groep telt inmiddels ongeveer 575 medewerkers, tien aangesloten clusters met twintig vestigingen, zestien labels en een omzet van ruim 120 miljoen euro. Indrukwekkende cijfers, maar toch staat de persoonlijke aandacht voor de klanten voorop in de dienstverlening dankzij de unieke opzet van het samenwerkingsverband, waarbinnen de clusters grotendeels zelfstandig blijven opereren.
“Dankzij de grote organisatie die achter ze staat zitten bij ons aangesloten bedrijven op de eerste rij bij nieuwe ontwikkelingen en beschikken ze over alle kennis en gereedschappen om hun klanten optimaal te bedienen”, vertelt Roel Blomsma, CFO van Futureproof Group. “Omdat de groep zich ontfermt over ‘de achterkant van de bedrijfsvoering’ – denk aan de juridische structuur en de financiële en fiscale zaken, maar ook strategisch partnermanagement en realisatie van schaalvoordelen – kunnen onze members zich bovendien volledig richten op hun dienstverlening. Op de optimale en veilige inrichting en inzet van ICT voor hun klanten.”

Sneller groeien
“Zo ervaar je binnen Futureproof Group de lusten maar niet de lasten van de grote organisatie”, zo verwoordt Blomsma. “Je kunt je zowel groot als lokaal presenteren aan je klanten, je kunt sneller groeien omdat aan de achterkant alles goed geregeld is en de continuïteit van je bedrijf is geborgd. Daarnaast heb je een ‘familie’ van collega-ondernemers om je heen waarmee je van gedachten kunt wisselen. Dat wordt als erg waardevol ervaren.”
“Ook de medewerkers profiteren van onze organisatiestructuur. Je werkt gewoon in je eigen team in je vertrouwde omgeving, maar je maakt tegelijkertijd onderdeel uit van iets groters: we werken óók concreet cluster overstijgend samen. In de vorm van events bijvoorbeeld, via onderlinge kennisuitwisseling en binnen samenwerkingsgroepen waarin verschillende clusters elkaar ontmoeten. Als goede werkgever geven we onze mensen de ruimte om zich te blijven ontwikkelen.”

Gedreven door vooruitgang
Nieuwe members en hun medewerkers ervaren meteen voordeel van het werken binnen Futureproof Group. “We hebben een unieke tooling ontwikkeld voor de interne bedrijfsvoering, in samenwerking met onze clusters. Daarmee kun je onmiddellijk een efficiencyslag maken”, besluit Roel Blomsma. “Zo willen we op alle vlakken voor op de golf zitten, gedreven door vooruitgang. Want ICT ís vooruitgang.”

Meer weten over Futureproof Group? Neem dan gerust contact met ons op!

Deel dit bericht via

Neem contact op