15 juli 2022 Persbericht

Futureproof Group rondt wederom twee overnames in ICT sector af

Amstelveen, juli 2022 – Futureproof Group waar participatiemaatschappij MKB Fonds uit Amstelveen een meerderheidsbelang in heeft, breidt wederom uit door de overnames van Managed IT & Rely.

Versterken van positie
Futureproof Group is in haar huidige vorm uitgegroeid tot een houdstermaatschappij van verschillende IT-bedrijven met een groot aanbod aan managed diensten voor het MKB. In december 2021 heeft Futureproof Group een grote stap voorwaarts gezet met de voeging van een vijftal bedrijven uit de portefeuilles van MKB Fonds onder Futureproof Group.

IT-partners met focus op notariaat en advocatuur
Afgelopen maanden was de directie van Futureproof Group in onderhandeling met een IT-onderneming, namelijk: Rely. Rely is een totaalleverancier op het gebied van IT met een focus op het notariaat en advocatuur.
Het bedrijf is een aantal jaar geleden gekocht door Claranet, een grotere internationale IT-organisatie met haar hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Claranet heeft een relatief kleine operatie in de Benelux die zich voornamelijk op grootzakelijke en corporate klanten richt. Dit laatste is de reden dat men voor Rely een beter passend onderkomen zocht.
Rely is qua activiteiten, klantengroep en omvang sterk vergelijkbaar met Managed IT. Managed-IT is reeds een aantal jaren een zelfstandige participatie van MKB Fonds en werkt als zodanig nauw samen met Futureproof Group.

Perfecte match Managed IT en Rely
De match tussen Managed IT en Rely is zo goed dat besloten is deze bedrijven te combineren tot één nieuwe onderneming, Reliable IT Services B.V. Daarmee is tevens een nieuw cluster gevormd. Conform de strategie van Futureproof Group blijven beide vestigingen apart actief waarbij wel in de backoffice nauw wordt samengewerkt zodat kennis en kunde optimaal wordt benut.

Deel dit bericht via

Neem contact op