Waar gaat
het heen?

Continu zoeken we inzichten die klanten maar ook onszelf houvast geven en verder helpen. We zien zeven belangrijke trends die het belang van onze organisatie onderstrepen.

Man with laptop and woman pointing at something
Man with laptop and woman pointing at something

Trend #1

Digitale transformatie versnelt exponentieel

ICT is voorwaardelijk voor het succes van iedere moderne organisatie die zich wil verbeteren. Je kunt het zo gek niet bedenken of ICT maakt het mogelijk. Nieuwe oplossingen schieten als paddestoelen uit de grond. Disruptie lijkt de nieuwe standaard.

Het gaat hard. Innovaties katalyseren innovaties. En met de opkomst van AI, machine learning en IoT-technologie zal de digitale transformatie exponentieel versnellen. De gevolgen zijn groot.

Trend #2

De ontwikkelingen gaan snel
en de complexiteit groeit

Wereldwijd worden ontelbare ICT-oplossingen aangeboden. En En elke dag komen er weer meer bij. De ontwikkelingen zijn niet bij te houden, voor niemand niet. Dus ben je op zoek naar een oplossing voor je organisatie? De eindeloze mogelijkheden maken je besluiteloos.

Man with laptop and woman pointing at something

Trend #3

Puntoplossingen maken samen
het verschil

Om onderscheidend vermogen te creëren, openen ontwikkelaars de deur voor integratie met oplossingen van derden. Dit maakt het voor organisaties mogelijk om bedrijfsprocessen naar specifieke behoefte te ondersteunen door verschillende platformen of systemen te combineren. Klinkt mooi, maar het heeft een schaduwzijde, dat is trend 4.

Man with laptop and woman pointing at something
Man with laptop and woman pointing at something

Trend #4

Veel inzicht, weinig overzicht

Iedere puntoplossing heeft een eigen rapportage module. Steeds meer bedrijven worden gestuurd op inzichten die uit meerdere dashboards worden verkregen. De behoefte groeit om de verschillende oplossingen te stroomlijnen naar één gebruiksvriendelijk systeem dat niet alleen inzicht geeft, maar ook overzicht.

Trend #5

Security en privacy zijn cruciaal

De AVG-wetgeving komt niet uit de lucht vallen. Puntoplossingen optimaliseren á-synchroon met omliggende third party integraties. Daardoor ontstaat altijd weer een kier waar cybercriminelen doorheen glippen, met als gevolg dat de ontwikkelaar deze weer moet dichten. Het is een kat-en-muisspel dat nooit stopt en steeds uitdagender wordt; vooral als doorontwikkeling onhaalbaar wordt door de schaarste van IT-talent.

Man with laptop and woman pointing at something
Man with laptop and woman pointing at something

Trend #6

The war
on talent

In een wereld die zich exponentieel snel ontwikkelt - waar iedere oplossing afhankelijk is van andere - is het logisch dat de vraag naar IT-experts een vlucht neemt. Het tekort is nu al groot en zal alleen maar toenemen. Dit zal leiden tot een shake-out van oplossingen die het gedicteerde tempo niet meer kunnen bijhouden.

Trend #7

Focus op productiviteit

We leven in een tijd waar personeel dé kostbare factor is geworden. Datzelfde personeel wil uitgedaagd worden en loopt niet warm voor repetitief werk. ICT brengt efficiency, stuwt productiviteit en laat medewerkers doen en groeien waar hun ambitie ligt.

Man with laptop and woman pointing at something

Wat nu?

Iedere ondernemer zal het beamen: Stilstaan is geen optie. Je moet innoveren; de concurrentie gaat ook verder. Wel is het belangrijk dat bedrijven toekomstbestendigheid zwaar laten wegen bij ICT-vraagstukken.

Man with laptop and woman pointing at something

Denk vooruit. De integratie van een nieuwe oplossing heeft veel impact op de organisatie. Wat als het een doodlopende straat blijkt, kan je dan nog wel terug? En zo ja, wat zijn de consequenties. Hoe lang duurt het bijvoorbeeld voordat iedereen met weer met de volgende oplossing kan werken?

Daarom Futureproof Group

Om het verschil te maken, moeten organisaties focus behouden op de kern van hun dienstverlening. En hebben ze meer dan ooit behoefte aan een sterke IT-partner die dichtbij ze staat; de trusted advisor die kennis van hun wereld heeft en onderhoudt.

Futureproof Group biedt het beste van twee werelden. Onze merken worden elk aangedreven door succesvolle ondernemers. Ze bundelen krachten maar behouden eigen focus. Samen blinken we uit in wendbaarheid. We bieden zowel de brede als specialistische expertise die organisaties verder helpen.

We hebben focus op managed services

Futureproof group werkt zoveel mogelijk met bewezen managed services. Dit zijn winnende oplossingen die zich voortdurend en krachtig doorontwikkelen. Managed services zorgen voor efficiëntie bij alle stakeholders.

Ontwikkelaars van managed services

Hiervoor geldt dat ze zich kunnen focussen op continue optimalisatie en de toekomstbestendigheid van hun dienst.

Eindgebruikers

Hiervoor geldt dat ze met de keuze voor managed services geen voorinvesteringen hoeven te doen en on demand kunnen opschalen.

Onze merken

Voor ons geldt dat we ICT-gedreven bedrijfsprocessen efficiënt kunnen monitoren en beheren. Zo winnen we veel tijd die structureel wordt geïnvesteerd in de kennis van klanten en pro-actief reageren in geval van problemen. Wij zien dit als voorwaardelijk voor vooruitgang.

We maken innovatie betaalbaar

ICT is een commodity waarin structureel geïnvesteerd moet worden. Wij maken meer mogelijk met budgetten door veel aspecten van onze eigen dienstverlening te standaardiseren en te automatiseren. Zo zijn wij ook streng voor onszelf en hebben we goed nagedacht over de oplossingen waarin wij geloven en kennis in opbouwen. Zo rapporteert ons klantenportaal volautomatisch de belangrijkste inzichten zodat organisaties op ieder moment kunnen zien hoe gezond hun ICT-omgeving is.

We werken vanuit ICT Roadmaps

Als trusted advisor moet je weten waar je klant heen wil, wat daarbij helpt en wat belemmert. Dat vereist een continu zicht op een wereld die in beweging is en blijft. Dat maken we mogelijk met een centrale ICT Roadmap die doelen met oplossingen verbindt. Door deze periodiek te evalueren, worden we in staat gesteld om continu kleine bijsturingen te maken en voorkomen we onverwachte grote investeringen.

We zijn toekomstbestendig

Futureproof Group wordt gesteund door het MKB Fonds. Met een buy- & build strategie wordt de groep structureel uitgebreid en versterkt. Op deze manier borgen we betrouwbaar partnership die te allen tijde op financiële rugdekking kan rekenen. Wie business continuïteit en vooruitgang nastreeft, kan rekenen op Futureproof Group. Vandaag én morgen.

Neem contact op